top of page

Outdoor-ová kuchyňa vo Vašej reštaurácii.

So začiatkom leta prichádza aj čas otvorených terás. Tie so sebou prinášajú chuť sviežeho piva a vôňu grilovaných pochúťok. Pre reštaurácie a pohostinstvá však začína práca, pretože si musia pripraviť vonkajší priestor, kde musia umiestniť miesta na sedenie, pečenie alebo taký výčap.

V mnohých reštauráciách sa terasy využívajú len na vychutnanie si jedál pripravených vo vnútri, ale nič neprekoná atmosféru a nepriláka ďalších zákazníkov viac ako vôňa grilovačky pod holým nebom. Zároveň tak uľahčíte čašníkom chôdzu hore dole po reštaurácií a von s riadom v rukách. Varenie pod holým nebom umožní vašim kuchárom tráviť viac času so svojimi hosťami a predviesť im špeciálne zručnosti, ako sú triky pri príprave u pizze alebo mäsa. Vonkajšia kuchyňa dodá vašej reštaurácii nádych spolupatričnosti a vašim kuchárom môžete dopriať pocit byť stredobodom pozornosti pri inscenovaní skvelých kuchárskych predstavení. V tomto článku nájdete rady, ako čo najlepšie zorganizovať svoju vonkajšiu kuchyňu, aby ste v mysliach vašich zákazníkov ale i zamestnancov zanechali ten najlepší dojem.

Pripravte si priestor pre vonkajšiu kuchyňu

Dostupný priestor je kľúčovým prvkom vášho vonkajšieho usporiadania kuchyne. V podstate existujú dva možné prípady. V prvom prípade predpokladáme, že máte malé vonkajšie priestory a neoplatí sa vám príliš investovať do outdoor-ovej kuchyne. Preto budete potrebovať zariadenia, ktoré nie sú príliš objemné a ľahko sa s nimi manipuluje. Môže ísť napríklad o malé grily alebo kompaktné mobilné pece na pizzu.

Naopak, ak máte dostatok miesta a chcete nainštalovať plne vybavenú vonkajšiu kuchyňu so všetkými komponentmi, ako je umývadlo, plynové platničky, či chladiace zariadenia, tak nezabudnite, že musia zostať zakryté pod strechou altánu, aby boli ochránené pred zlým počasím.

Ako nastaviť vonkajšiu kuchyňu vo vašej prevádzke

Pri usporiadaní vonkajšej kuchyne musíte brať do úvahy priestorové a štrukturálne obmedzenia vašej prevádzky s výnimkou veľkých renovácií. Je však dôležité, aby ste pri určovaní polohy nezabudli na inštaláciu plynových potrubí, elektrických zásuviek, či odtokových potrubí vody. Nezabudnite ani na nahromadený dym. Varenie pod holým nebom znamená, že môžete spáliť palivové drevo bez väčších obáv z problémov s dymom. Aj tak vám však odporúčame postaviť si kvalitný komín a ubezpečiť sa, aby dym z komínu neprúdil k stromom, rastlinám alebo k budovám v okolí.

Vybavenie na varenie vonku

Zamerajme sa teraz na potrebné vybavenie, ktoré by sa malo nachádzať vo vašej vonkajšej kuchyni. Najvhodnejšou voľbou sú grily, ktoré sa hodia na rýchle upečenie jedla na priamom ohni pri veľmi vysokých teplotách. Ideálne sú hlave pre jedlá ako je mäso, ryby, či zelenina.

Nakoniec vyberte vašej vonkajšej kuchyni ešte ten správny dizajn a pridajte pár dekoratívnych doplnkov. Pitie sviežeho nápoja, sledovanie prípravy a rozvoniavanie obľúbeného jedla v krásnom letnom počasí a v útulnom prostredí zanechá vo vašich zákazníkoch hlboký dojem. Tak hlboký a zapamätateľný, že sa k vám vrátia zas.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page